Inlijsten van kunst

Unieke werken, zoals olie- of acrylverf op doek, worden vaak zonder glas in een lijst getoond.

Grafiek en fotografie, of etsen en collages, worden veelal achter glas ingelijst. Ook dan zijn er weer verschillende mogelijkheden om het werk in te lijsten, waardoor je ook weer een verschillend effect krijgt. Bijvoorbeeld met een passe-partout en een mooie lijst, zwevend in een strakke vitrine lijst, of bijvoorbeeld in perspex.  

 

Naturel

Houtsoort: onbewerkt beuken, Houtnerf: zichtbaar

Bijzonder aan kunst kopen via About Art is dat je jouw kunstwerk thuisbezorgd krijgt in de lijst van je keuze en dus helemaal passend bij jouw interieur. Daarnaast beschermt de inlijsting het kunstwerk tegen licht, vocht en vuil en ondersteunt daarmee het behoud van het kunstwerk op de langere termijn.

Taupe

Houtsoort: taupe geverfd beuken, Houtnerf: zichtbaar

Bepaalde de kunstenaar vroeger veelal hoe zijn werk ingelijst het beste tot zijn recht kwam, bij About Art laat je jouw kunstwerk naar eigen smaak inlijsten. Zoals met alles zijn er ook trends te bespeuren in de manier waarop er ingelijst wordt. Op dit moment wordt er in geval van tekeningen zelfs vaak voor gekozen om helemaal niet in te lijsten. Wordt de tekening eenvoudigweg met behulp van een paar spelden op de muur geprikt. Zodat het intieme karakter van bijvoorbeeld de potloodlijn en de structuur van het papier voor het oog zichtbaar blijven, met een nonchalante, minimalistische look als gevolg. 

Zwart

Houtsoort: zwart gelakt beuken, Houtnerf: zichtbaar

Daarnaast maak je een keuze of je jouw kunstwerk wil inlijsten met een passe-partout, of ‘zwevend’. De passe-partout is een op maat gesneden stuk karton, dat alleen de beeldmaat van het kunstwerk vrijlaat en het papier volledig afdekt. Het geeft enige diepte en is een klassieke manier van inlijsten. In geval je het kunstwerk zwevend laat inlijsten, wordt het werk op een kartonnen achtergrond bevestigd en blijft de gehele papiermaat zichtbaar. Dit geeft een eigentijds effect en grijpt zo min mogelijk in op het karakter van het kunstwerk. Net als bij het passe-partout het geval is, wordt de wit rand groter gelaten naarmate het kunstwerk groter is.

Wit

Houtsoort: wit gelakt beuken, Houtnerf: zichtbaar

Om vervelende reflectie van licht te voorkomen, wordt een About Art kunstwerk voorzien van museumglas. Daarnaast is er sprake van een ‘inleg’, de afstand tussen glas en werk wordt overbrugd door middel van een houten latje in dezelfde kleur als de lijst, waardoor ook de binnenkant van de lijst optisch gesloten is en diepte krijgt. De ingelijste kunstwerken hebben tot slot een degelijke achterwand met ophangdraad.