Shipping & Returns

Levering van niet-ingelijste kunstwerken

About Art B.V. werkt in geval van on-ingelijst werk samen met PostNL. Je kunstwerk zal verzonden worden in een kartonnen koker en als pakket worden opgestuurd. Samen met PostNL streven wij ernaar je bestelling zo snel mogelijk te leveren. Dit is normaal gesproken al de volgende werkdag, soms duurt het een dag extra. Bekijk de actuele status van je bestelling op je 'Mijn account' pagina. Voor vertraging bij PostNL kan About Art helaas geen verantwoordelijkheid nemen.

Ben je niet thuis op het moment van bezorging, dan probeert PostNL het de volgende dag nogmaals af te leveren. Lukt dit niet, dan is het pakket de volgende dag af te halen bij het afhaalkantoor. PostNL laat een bericht achter in je brievenbus waarop staat waar je de zending kunt afhalen. Het pakket blijft hier drie weken liggen.

Tip! Ben je niet vaak thuis? Laat het pakket dan op je werk, bij familie of kennissen afleveren. Geef bij het afrekenen een ander aflever- of bezorgadres op.

Levering van ingelijste kunstwerken

Na betaling van jouw kunstwerk krijg je een bevestiging van je bestelling. Vanaf dat moment zal jouw kunstwerk professioneel ingelijst worden met de lijst en op de manier zoals jij die hebt gekozen. Onze transporteur zal vervolgens per mail contact met je opnemen om een afspraak te maken voor de dag van bezorging. Deze is binnen 10 werkdagen of in voorkomende gevallen nog minder.

Levertijden

Wij streven er naar om jouw kunstwerk binnen 10 werkdagen bij je thuis af te leveren. Wij doen er alles aan om deze termijn waar te maken maar door gevallen van overmacht ook voor About Art kunnen hier geen rechten aan ontleend worden.

Verzendkosten

About Art brengt geen verzendkosten in rekening, Het door jou bestelde kunstwerk wordt kosteloos bij je thuis bezorgd, of op een ander adres dat jij opgeeft.

Retourneren

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld per e-mail via info@aboutart.nl) op de hoogte stellen dat je de overeenkomst wenst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing dat je de overeenkomst wenst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van jouw bestelling retour stuurt dan worden de leveringskosten voor de heenzending niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk met een ander betaalmiddel hebt ingestemd; in ieder geval zullen er voor de terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met de terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit om de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. Als je jouw retour aanmeldt neemt onze transporteur vervolgens contact met je op om een afspraak te maken om het kunstwerk bij jouw thuis of op een ander (werk) adres op te komen halen. Wat zijn de kosten voor het retourneren? De kosten hiervoor bedragen 25 euro, mits het kunstwerk door jou is ingepakt in de originele verpakking. Indien de transporteur het kunstwerk moet inpakken vanwege het ontbreken van de originele verpakking, bedragen de kosten hiervoor 10 euro.

Ons retouradres
About Art B.V.
Donker Duyvisweg 277
NL3316 BL Dordrecht

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Vertraagde levering

Wij streven er naar bestellingen binnen de aangegeven levertijd te bezorgen. Wanneer een levering vertraagd is, proberen wij je hier zo snel mogelijk van op de hoogte te stellen.

Niet leverbare artikelen

Wij streven er naar alle bestelde artikelen te leveren. Mocht een artikel toch niet leverbaar zijn, dan word je hier per e-mail van op de hoogte gesteld. Wij storten het betaalde bedrag binnen 7 werkdagen terug naar je bankrekening of creditcard, afhankelijk van de door jou gebruikte betaalmethode.

Verantwoordelijkheid

Bijzonder aan onze dienstverlening is dat About Art de verantwoordelijkheid op zich neemt met betrekking tot de risico's van vervoer en verzekering, tot het moment dat je tekent voor ontvangst van jouw kunstwerk. Expliciet vermelden wij hier dat buitenlandse zendingen uitgesloten worden, dus niet vallen onder verantwoordelijkheid van About Art. Dit in verband met de in het betreffende land geldende wetgeving omtrent de invoer van kunstwerken. Voor details rondom import en export verwijzen wij je graag naar onze Algemene Voorwaarden op de pagina Terms & Conditions.