Shipping & Returns

Levering van niet-ingelijste kunstwerken

About Art B.V. werkt in geval van on-ingelijst werk samen met PostNL. Je kunstwerk zal verzonden worden in een kartonnen koker en als pakket worden opgestuurd. Samen met PostNL streven wij ernaar je bestelling zo snel mogelijk te leveren. Dit is normaal gesproken al de volgende werkdag, soms duurt het een dag extra. Bekijk de actuele status van je bestelling op je 'Mijn account' pagina. Voor vertraging bij PostNL kan About Art helaas geen verantwoordelijkheid nemen.

Ben je niet thuis op het moment van bezorging, dan probeert PostNL het de volgende dag nogmaals af te leveren. Lukt dit niet, dan is het pakket de volgende dag af te halen bij het afhaalkantoor. PostNL laat een bericht achter in je brievenbus waarop staat waar je de zending kunt afhalen. Het pakket blijft hier drie weken liggen.

Tip! Ben je niet vaak thuis? Laat het pakket dan op je werk, bij familie of kennissen afleveren. Geef bij het afrekenen een ander aflever- of bezorgadres op.

Levering van ingelijste kunstwerken

Na betaling van jouw kunstwerk krijg je een bevestiging van je bestelling. Vanaf dat moment zal jouw kunstwerk professioneel ingelijst worden met de lijst en op de manier zoals jij die hebt gekozen. Onze transporteur zal vervolgens per mail contact met je opnemen om een afspraak te maken voor de dag van bezorging. Deze is binnen 10 werkdagen of in voorkomende gevallen nog minder.

Levertijden

Wij streven er naar om jouw kunstwerk binnen 10 werkdagen bij je thuis af te leveren. Wij doen er alles aan om deze termijn waar te maken maar door gevallen van overmacht ook voor About Art kunnen hier geen rechten aan ontleend worden.

Verzendkosten

About Art brengt geen verzendkosten in rekening, Het door jou bestelde kunstwerk wordt kosteloos bij je thuis bezorgd, of op een ander adres dat jij opgeeft.

Retourneren

Hoe kun je een bestelling retourneren? Mocht er onverhoopt iets niet in orde zijn met het kunstwerk, heb je in geval van geldende redenen de mogelijkheid om About Art binnen 48 uur na ontvangst op de hoogte te stellen. Je neemt in dat geval per mail contact op met info@aboutart.nl waarin je de reden vermeldt van teruggave.

Je ontvangt van ons direct een bericht dat wij een contactformulier gekregen hebben, zodat je zeker weet dat je mail bij About Art is aangekomen en op welke datum. Indien akkoord zoals bepaald in de algemene voorwaarden, autoriseren wij jouw retour. Onze transporteur neemt vervolgens contact met je op om een afspraak te maken om het kunstwerk bij jouw thuis of op een ander (werk) adres op te komen halen.

Wat zijn de kosten voor het retourneren? De kosten hiervoor bedragen 25 euro, mits het kunstwerk door jou is ingepakt in de originele verpakking. Indien de transporteur het kunstwerk moet inpakken vanwege het ontbreken van de originele verpakking, bedragen de kosten hiervoor 10 euro. Nota bene: omdat het om maatwerk gaat, kunnen de gemaakte kosten voor het inlijsten van jouw kunstwerk op basis van jouw persoonlijke voorkeur niet gerestitueerd worden.

Hoe kun je jouw geld terugkrijgen? Zodra het kunstwerk in bezit is van de transporteur, zal About Art het aankoopbedrag van jouw kunstwerk, minus de transportkosten van 25 euro en eventuele verpakkingskosten, terugstorten op het bij ons bekende rekeningnummer en op de wijze waarop betaling heeft plaatsgevonden.

Vertraagde levering

Wij streven er naar bestellingen binnen de aangegeven levertijd te bezorgen. Wanneer een levering vertraagd is, proberen wij je hier zo snel mogelijk van op de hoogte te stellen.

Niet leverbare artikelen

Wij streven er naar alle bestelde artikelen te leveren. Mocht een artikel toch niet leverbaar zijn, dan word je hier per e-mail van op de hoogte gesteld. Wij storten het betaalde bedrag binnen 7 werkdagen terug naar je bankrekening of creditcard, afhankelijk van de door jou gebruikte betaalmethode.

Verantwoordelijkheid

Bijzonder aan onze dienstverlening is dat About Art de verantwoordelijkheid op zich neemt met betrekking tot de risico's van vervoer en verzekering, tot het moment dat je tekent voor ontvangst van jouw kunstwerk. Expliciet vermelden wij hier dat buitenlandse zendingen uitgesloten worden, dus niet vallen onder verantwoordelijkheid van About Art. Dit in verband met de in het betreffende land geldende wetgeving omtrent de invoer van kunstwerken. Voor details rondom import en export verwijzen wij je graag naar onze Algemene Voorwaarden op de pagina Terms & Conditions.